Novo na sajtu

BODOVANJE ŠAHISTA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

UO GŠS JE NA SEDNICI ODRŽANOJ 27.01.2016. USVOJIO PREDLOG STRUČNOG ODBORA BODOVANJA KADETA I OMLADINACA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA. CILJ JE DA SE NAPRAVI ŠTO REALNIJI NAČIN SAGLEDAVANJA I NAPREDOVANJA NAŠIH MLADIH ŠAHISTA, KAO I IZBOR PREDSTAVNIKA PRILIKOM MEĐUNARODNE SARADNJE, ORGANIZOVANJA KAMPOVA I DRUGIH AKTIVNOSTI.

Bodovanje učenika osnovnih i srednjih škola

I nivo – OPEN “ A “ i državno

7 poena za učešće, plus 1,2,3,4,5 za 5 najbolje plasirana. Ako ih nema 5 dodatak poena je prema broju (npr, imah 3 – dodatni bodovi su 1,2 i 3)

II nivo – OPEN “ B “ i prvenstvo centralne Srbije

5 poena, plus sve isto

III nivo – OPEN “ C “ i standard turniri u organizaciji GŠS Niša (Svetosavski, prolećni Niška banja, jesenji Mediana)

3 poena, plus sve isto

IV nivo – svi standard turniri koje u organizaciji niških klubova i pojedinaca i gradsko i okružno kadetsko-omladinsko.

1 poen, plus sve isto.

Učenici osnovnih i srednjih škola biće podeljena u dve grupe: I – VI razreda i VII – XII razreda, znači dve tabele i za obe tabele važe isti uslovi (svako u svojoj grupi osvaja poene i za učešće i za prvih 5 mesta).

Bodovanje se odnosi na standard turnire počev od 01.01.2016.-te, kao i na gradsko i okružno, i odnosi se na decu iz Niša, tj. koja pohađaju niške škole bez obzira za koji klub igraju.

Za studente, za sada, nemamo razmenu, ali ako budemo imali bilo kakvu ponudu važiće ista pravila. S tim što bi važilo za sve koji studiraju na niškim fakultetima, bez obzira odakle su.