Novo na sajtu

OPEN „NIŠKA BANJA“ 2016. – Zatvaranje

OPEN NIŠKA BANJA 2016 održan je 15.-17.04.2016. u vili „Markov konak“. Učestvovao je 51 takmičar iz Srbije, Makedonije i Rumunije.

Pobednik turnira je mk Jovan Rašić sa 4,5 poena iz 5 partija. 4 poena su osvojila 3 igrača, ali zbog dodatnih kriterijuma II mesto pripalo je IM Milenković Mladenu, III mk Todorović Nenadu, IV mesto IM Maksimović Branimiru. Čak  7 igrača imalo je 3,5 poena ali je V mesto zauzeo mk Livaja Mario. Posebne nagrade osvojili su Varlan Hervig-Ioan, WIM Koskoska Gabriela, mk Stojiljković Stefan, mk Keca Dragomir, I Stanković Dimitrije, mk Stanojević Ilija i mk Petrović Tamara.

Prijateljski meč dečjih ekipa Niške Banje i Horezu iz Rumunije, održan je drugog dana turnira pod vođstvom trenera prof Dragane Dimitrijević i Daniela Cirjana.

frineds

Zahvaljujemo se pokrovitelju turnira GO „Niška Banja“ i većnicima opštine Dragomiru Đokiću i Vladanu Pavićeviću koji su podelili nagrade i uveličali ceremoniju zatvaranja.
Organizatori turnira, GŠS Niša i ŠK „Niška Banja“ sa predsednikom kluba Dejanom Stamenkovićem, su se potrudili da obezbede adekvatne uslove za igru.
Sudijski trio, NA Aca Jovan Krstić, NA Miroljub Stanković i NA Dragana Simić, postarali su se za regularnost turnira.
Turnir je obeležio veliki takmičarski duh, pojedine partije su se igrale i duže od 5 sati, a lepo vreme je pogodovalo pratiocima i posmatračima turnira.
Nadamo se da će OPEN NIŠKA BANJA postati tradicionalni turnir na zadovoljstvo šahista i organizatora.