Novo na sajtu

VII SERIJAL KADETSKIH GP TURNIRA „CRVENI KRST 2018/2019“ – TURNIR br. 5

Nedelja, 02. jun 2019. god., OŠ “Car Konstantin”

Gradski šahovski savez Niša i OŠ “Car Konstantin”, pod pokroviteljstvom Gradske opštine “Crveni Krst”, organizuju peti turnir sedmog serijala kadetskih GP turnira “Crveni Krst” za predškolce i osnovce, u nedelju, 02. juna 2019. godine, u osnovnoj školi “Car Konstantin”, sa početkom u 10:30h.

Turnir se igra po Švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje, holandska varijanta), u 7 kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču, po Pravilima igre FIDE i dodatku za ubrzani šah. Pravo učešća imaju sva deca, zaključno sa osmim razredom osnovne škole. Igra se jedinstven turnir, a na kraju turnira takmičari se dele u 4 grupe: M-Ž do IV razreda i M-Ž do VIII razreda. Pobednici po grupama osvajaju pehar, a tri prvoplasirana i odgovarajuće medalje. Medaljama će biti nagrađena i tri najbolja predškolca, kao i tri najbolja učenika škole domaćina. Ukupno 4 pehara i 18 medalja. Nagrade će biti uručene neposredno nakon završetka turnira.

Na svakom od šest turnira u okviru serijala, osvajaju se bodovi za generalni plasman u svakoj grupi – prvih 10 takmičara osvaja bodove za plasman 10,9,8…1, a dodatno, svi učesnici turnira dobijaju po 1 bod za učestvovanje na turniru.

Učesnici van Niša se ne boduju za generalni plasman i ne konkurišu za glavne nagrade serijala, ali mogu osvajati nagrade na pojedinačnim turnirima.
Igraće se 6 turnira, na osnovu kojih će se praviti generalna tabela, a za glavne nagrade na kraju serijala konkurišu samo oni takmičari koji su odigrali najmanje 4 turnira. Sve ostale pojedinosti u vezi čitavog serijala, biće objašnjene u posebnom Pravilniku serijala.

OBAVEZAN DOLAZAK UČESNIKA DO 10:00h NA DAN TURNIRA.

Upisnina za turnir iznosi 250,00 din. i plaća se u gotovom pre početka turnira. Ukoliko učestvuje dvoje iz jedne porodice, upisnina je 200,00 din. po učesniku. Treće dete u porodici ne plaća upisninu.

Organizator obezbeđuje garniture a učesnici treba da ponesu ispravan šahovski sat.

Prijave slati SMS porukom (ime i prezime, naziv škole, razred, kategorija) na broj telefona 065/2-419-206 ili na E-mail: gradskissnis@gmail.com do 09:30h – 02.06.2019. god.

U Nišu, 25.05.2019. godine

Gradski šahovski savez Niša
Igor Lukić, predsednik